Speltakken

Scouting is leuk en geschikt voor iedereen van 5 tot 19 jaar en voor elke leeftijd valt er veel te beleven!

Je wordt ingedeeld bij een speltak die hoort bij je leeftijd. In totaal zijn er 7 verschillende speltakken met elk hun eigen (spel)activiteiten, kenmerken, lokaal en leiding.

Elke zaterdagmiddag kun je naar de scouting komen en is er een ‘opkomst’, maar daarnaast zijn er regelmatig op andere momenten activiteiten, zoals een nachtje over, een dropping en/of een kookwedstrijd. Welke activiteiten dit zijn is afhankelijk van je speltak.

Als je de maximale leeftijd van je speltak bereikt hebt, schuif je door naar de volgende speltak. Dit wordt ‘het overvliegen’ genoemd en gebeurt 1x per jaar aan het begin van het seizoen, na de zomervakantie.

De speltakken

Wil je weten wat je allemaal kunt doen bij scouting?

Kijk dan hieronder bij je leeftijd en bijhorende speltak voor meer informatie:

Lid worden?

Lijkt de scouting je leuk? Kom dan eens proefdraaien!

Je mag namelijk 3 x zonder kosten een middag meedraaien met de speltak. Zo kun je alvast kennis maken met de groep en kijken of het je bevalt. Mocht je het leuk vinden, dan kun je daarna lid worden!

Let op: momenteel is bij de Welpen het maximale aantal leden bereikt, waardoor er een ledenstop is. Kinderen die graag bij deze speltakken willen, komen daarom op een wachtlijst te staan.

Meer informatie hierover bij de betreffende speltakken.